RawDietLine Skorupy jaj (Calcium Eggshell) 500g

32,00 

Skorupy jaj – naturalny suplement dla psów i kotów

Mączka ze skorupek jaj kurzych stanowi źródło doskonale przyswajalnego wapnia, a także magnezu, sodu, potasu oraz cynku i miedzi. Wapń jest głównym budulcem kości, szczególnie ważnym podczas intensywnego wzrostu młodego organizmu.

Produkt polecany jako uzupełnienie diety zwierząt karmionych dietą surową.

Skorupy jaj są naturalnym źródłem wapnia, który jest niezbędny do prawidłowego działania aparatu ruchu. Mączka otrzymywana po zmieleniu skorupek jaj kurzych stanowi podstawowy budulec kości i zębów. Im więcej wapnia zostanie wbudowanego w kości podczas wzrostu młodego organizmu, tym większą osiągną one tzw. szczytową masę kostną, która staje się bardziej stabilna i odporna na urazy. Wapń wpływa także na utrzymanie prawidłowych procesów przewodnictwa nerwowego oraz miarowej pracy serca jak również utrzymania siły skurczu mięśni szkieletowych. Skorupy jaj są niezbędnym suplementem do bilansowania poziomu fosforu występującego w mięsie w przypadku ograniczonego spożywania kości.

W całości wyprodukowano w Polsce pod nadzorem Powiatowego Inspektora Weterynarii.

Skorupy jaj kurzych – zastosowanie w diecie psów i kotów:

  • Naturalne źródło wapnia
  • Ochrona kości i zębów
  • Do bilansowania poziomu fosforu w diecieZastosowanie/24h
    Psy i koty: 
    indywidualnie w zależności od poziomu zawartości fosforu w pokarmie. Dawkowanie do surowego mięsa: chude mięso 3.5 miarki, tłuste mięso 3 miarki, podroby 3.5 miarki, żwacze 1 miarka /1 kg mięsa (b. k)
    Dokładną dawkę i czas stosowania powinien określić lekarz weterynarii.Sposób podania: wymieszać z pokarmem. Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.Skład: skorupy jaj kurzych.Składniki analityczne/100g:Białko 4,3%,
    Popiół surowy 95%
    Wilgotność 1%
    Wapń 32,5 g
    Magnez 350 mg
    Sód 118 mg
    Potas 63,4 mg
    Cynk 371 μg
    Miedź 312 μg
    Fosfor 107 mgBadania mikrobiologiczne: enterobacteriaceae<100j.t.k./g.
    Salmonella: nieobecnaSkładniki użyte w produktach RawDietLine są pochodzenia naturalnego.Wyprodukowano w Polsce. Kraj pochodzenia surowca: PolskaForma: proszek

9 w magazynie

Kategoria: